Elefant der symboliserer rejsen hjem til dig selv

Mod til at leve helt

D e t  k r æ v e r  m o d  a t

Mærke livet


Bevare nysgerrigheden


Sanse sansningerne


Mærke kroppen


Føle følelserne


Græde tårerne


Lade sorgen nive


Tænke tankerne – og slippe dem


Åbne øjnene (for det der er)


Fornemme (hvad der foregår)


Lade det falde der ikke kan eller skal stå (længere)

Det er ”nemt” at lade være. Lade være med at gå helt og helhjertet ind i livet. Vores ego har til formål at holde os små og inden for vores komfortzone – for der risikerer vi mindre. Vores overlevelse er i højere grad sikret. Det er ”nemt” at leve hele og halve liv uden at være rigtigt til stede, uden rigtigt at lade sig berøre og bemærke af livet.

Det er ”nemt” at tage til takke med den rationelle, den tænkte udgave af livet. Den rationelle forståelse af sorgen, glæden, lykken, meningen med livet. Som et værn mod at blive såret eller forladt. At undgå at gå rigtigt ind i livet, sådan med hjertet. For hvis man holder livet lidt på afstand, så er der ikke så meget at miste. Så er det nemmere at sige farvel når den tid kommer. Det tror vores ego fejlagtigt.

Men det er ikke sandt. Undersøgelser peger på, at de mennesker der gennem livet har turde at overgive sig og leve med hjertet forrest, de har ofte også nemmere ved at give slip på livet uden fortrydelse og bitterhed, end de mennesker, der har levet med forbehold.

Ærligt? Nogle af de mest modige mennesker jeg kender, er dem der tør mærke livets mørke, alle nuancerne og tør være med det hele. Også når det ikke er pænt.

Du må gerne leve helt.